Auringonlasku

Koh Samui

Koh Samui/Ko Samui on Thaimaan kolmanneksi suurin saari. Se on pinta-alaltaan noin 240 neliökilometriä ja asukasluvultaan noin 48 000. Koh Samui sijaitsee Siaminlahdessa 80 minuutin lentomatkan päässä Bangkokista. Koh Samui oli vielä 80-luvulla vain harvojen matkailijoiden tiedossa. Tänäpäivänä saarella on jo useita satoja majoitusliikkeitä sekä vilkas lautta- ja lentoliikenne.

Koh Samui on tunnettu luonnostaan ja erityisesti  kookospalmuista. Saari ei enään ole ns. koskematon paratiisi. Kuitenkin matkailun kasvusta huolimatta se on edellleen hyvin luonnonkaunis ja saaren uimarannat ovat  upeita. Sää on tammikuusta syyskuuhun pääosin aurinkoista. Helmi-kesäkuuta pidetään parhaana sesonkina. Sateiden vuoksi huonoin matkustus kuukausi on marraskuu.

 

KansallispuistoaKoh Samui on on erityisesti häämatkalaisten ja pariskuntien suosima kohde. Saaren nähtävyydet liittyvät luontoon  ja varsinaisia kulttuurikohteita ei juurikaan ole.  Samui Butterfly Garden sijaitsee saaren kaakkoiskärjessä. Tarhassa näkee ison verkon sisässä satoja  perhosia. Sieltä on myöskin mahdollista lähteä merelle ihailemaan koralliriuttoja lasipohjaisesta veneestä käsin. Saaren länsiosassa on Ang Thong National Marine Park. Kansallispuisto koostuu 42 saaresta. Koh Samuin matkatoimistot järjestävät puistoon retkiä. Niillä on mahdollista nähtä  trooppista sademetsää, upeita rantoja sekä merestä satoihin metreihin kohoavia massiivisia kiviseinämiä.

Kansallispuisto
Copyright © 2014 thaimaa.suomalaisille.com | Yhteydenotot s