Krabin maisemaa

Krabi

Krabi sijaitsee Etelä-Thaimaaan länsirannikolla, Khran niemimalla, 814 kilometriä Bangkokista luonaaseen. Krabin kaupungin asukasluku on noin 30 000 ja sieltä kertyy matkaa Phuketiin hieman yli 200 kilometriä. Koko maakunnan asukasluku on noin 350 000 ja sen pinta-ala on 4 708 neliökilometriä. Alueen läntinen raja on Andamaanien meri. Krabista on tullut vähitellen suosittu matkakohde seudun hyvien uimarantojen ja kauniin luonnon vuoksi.

 

Krabin nähtävyydet liittyvät suurimmaksi osaksi luontoon. Suuret merestä nousevat kalliomuodostelmat ovat kiipeilijöiden suosiossa ja sademetsät vesiputouksineen tarjoavat häikäiseviä retkeily elämyksiä. Sukellusmahdollisuudet ovat myöskin hyvät, joten Krabia voisikin kutsua erinomaiseksi aktiivilomakohteeksi.

Railey RantaAo Nang on alueen tunnetuinpia uimarantoja. Se sijatsee noin 19 kilometrin päässä Krabin keskustasta, mistä lähtee yhteistaksien(songtaot) lisäksi lauttakuljetus rannalle. Ao Nangin kaareva hiekkaranta sijaitsee upealla paikalla jyrkän karstivuoren juurella luonnon läheisyydessä. Alueella on tarjolla iltamenoa, ravintoloita, kauppoja sekä retkipalveluita. Ao Nangilta on lautta yhteyksiä läheisille saarille. Koh Phi Phi on hyvä kohde, mikäli sukeltaminen koralleja ihaillen kiinnostaisi. Majoitus saarella on pääosin bungaloweissa. Koh Phi Philtä on laivayhteyksiä Krabiin Ao Nangiin ja Phuketiin.

James Bond Saari
Copyright © 2014 thaimaa.suomalaisille.com | Yhteydenotot s